ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ανακοίνωση από το κοινωνικό στέκι- Χανιά για φασιστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών

Στο κέντρο της παλιάς Πόλης στα Χανιά, τη Δευτέρα 24/05, πραγματοποιήθηκε νέα φασιστική εμπρηστική επίθεση σε σπίτι μεταναστών. Έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που έγιναν Φθινόπωρο και Χειμώνα στα Χανιά (ξυλοδαρμοί μεταναστών, χάραξη αγκυλωτού σταυρού σε μια εκπαιδευτικό, μολότοφ σε σπίτι κοινωνικού αγωνιστή, ναζιστικές εμπρηστικές επιθέσεις στην εβραϊκή συναγωγή και στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι Μεταναστών, επιθέσεις σε κοινωνικούς χώρους), έρχεται αυτή η νέα επίθεση ωμή κ απάνθρωπη: ρίψη μολότοφ στη τζαμένια πρόσοψη ενός ισόγειου σπιτιού που κατοικούν μετανάστες, βραδινή ώρα που οι άνθρωποι αναπαύονται.


Για «κακή» τύχη των φασιστοειδών, οι κάτοικοι του φτωχικού σπιτιού δεν κοιμόντουσαν και κατάφεραν να σβήσουν έγκαιρα τη φωτιά περιορίζοντας ευτυχώς τις ζημιές σε υλικές
Για «κακή» τύχη των θρασύδειλων, η γειτονιά αντιλήφθηκε την παρουσία τους, καταδίκασε την πράξη τους και στάθηκε αλληλέγγυα απέναντι στους μετανάστες που δέχτηκαν επίθεση.


Για «κακή» τύχη των «παλικαράδων» η κοινωνία των Χανίων καταδικάζει και αυτήν την φασιστική επίθεση δηλώνοντας, για ακόμη μια φορά, ότι στα Χανιά δεν έχουν θέση φασιστικές και ρατσιστικές ιδεολογίες και πρακτικές.


Τα ολοένα αυξανόμενα κοινωνικά προβλήματα που επιφέρει η εμβάθυνση της οικονομικής κρίσης, η ολοένα συγκέντρωση πλούτου στα χέρια λίγων ανθρώπων, η σαθρότητα της ελληνικής πραγματικότητας οδηγούν σε απόγνωση και πιθανών να στρέφουν ορισμένους ανθρώπους σε ακροδεξιές αντιλήψεις. Είναι όμως σίγουρο, πως τα παραπάνω αδιέξοδα δεν πρόκειται να βρούνε λύση με τις επιθέσεις τυφλής βίας προς τους κοινωνικά «αδύνατους»


Γι’ αυτό και όλοι εμείς, η χανιώτικη κοινωνία, δεν πρέπει να ανεχτούμε τέτοιου είδους επιθέσεις που δεν αφορούν μόνο αυτούς που τις δέχονται, αλλά όλους μας. Γιατί ο φασισμός στόχο έχει να δηλητηριάσει την κοινωνία με ρατσιστικό μίσος, να στοχοποιήσει τους μετανάστες για τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που προκαλεί το ίδιο το σύστημα, να φοβίσει τους πολίτες την ώρα που οι μαζικοί αγώνες είναι απαραίτητη προϋπόθεση έτσι ώστε να μπει φραγμός στα μέτρα που βάζουν σε δυστυχία τις ζωές μας.
Το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, υποστηρίζει την κοινωνία των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στέκεται αλληλέγγυο δίπλα στους μετανάστες, οι οποίοι είναι αυτοί που κυρίως εισπράττουν τη βαρβαρότητα των φασιστοειδών.



ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΤΕΚΙ- ΣΤΕΚΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου