ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- για το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, μετά και τη λεγόμενη «δημόσια διαβούλευση» φαίνεται να καταλήγει σε αντιδραστική κατεύθυνση. Οι προϋποθέσεις για τη υποβολή αίτησης από πλευράς των παιδιών μεταναστών είναι απαγορευτικές για τη συντριπτική πλειοψηφία, ενώ την ίδια στιγμή ξεκαθαρίζεται ρητά ότι δεν θα είναι δυνατό σε κανέναν μη νόμιμο μετανάστη να εξασφαλίσει μελλοντικά τις προϋποθέσεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση θεσμοθετεί το διαχωρισμό των μεταναστών σε μια μικρή μειοψηφία που την ορίζει ως «νόμιμη» και στη συντριπτική πλειοψηφία που την ορίζει ως «παράνομη».
Αλλά ακόμη και αυτοί οι «προνομιούχοι» που εξασφαλίζουν τις τυπικές προϋποθέσεις, πρέπει να υποβληθούν σε εξευτελιστικές γραπτές εξετάσεις και συστατικές επιστολές από έλληνες πολίτες για να αποδείξουν την υποταγή και την υπακοή τους, πρέπει να μη θεωρηθούν εν δυνάμει επικίνδυνοι για τη δημόσια και εθνική ασφάλεια.
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε σύμπλευση με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ, επιδιώκει να κλείσει οριστικά το ζήτημα των μεταναστών, αναγνωρίζοντας δικαιώματα μόνο σε λίγους, ενώ για τους υπόλοιπους επιφυλάσσει επέκταση της ομηρίας τους μέσα από τη μαύρη εργασία, την υπερεκμετάλλευση, τη ζωή χωρίς δικαιώματα με μόνιμο το φόβο της απέλασης. Στην πραγματικότητα θεσμοθετούνται οι όροι του σύγχρονου σκλαβοπάζαρου, νομιμοποιούνται τα περιστατικά τύπου Μανωλάδα, ενώ ταυτόχρονα υποδαυλίζεται ο ρατσισμός και η ξενοφοβία, η διχόνοια στα πλαίσια του ίδιου του λαού ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους εργαζόμενους.
Η Κίνηση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες καταγγέλλει ως αντιδραστικό το νομοσχέδιο, μακριά αλλά κυρίως ενάντια στις ανάγκες των μεταναστών.
Το αίτημα για ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ γίνεται ακόμη πιο επίκαιρο και απαιτείται να προωθηθεί αποφασιστικά από όλο το φάσμα των προοδευτικών δυνάμεων της χώρας.
Σάμος, 11/02/2010

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου