ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

"Αναδημοσίευση από εφημερίδα "Καθημερινή" (28/01/10)

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Φιλοξένησε τον αδελφό του τις γιορτές αλλά συνελήφθη και παραπέμπεται να δικαστεί για κακούργημα βάσει της νέας νομοθεσίας, ενώ διατάχθηκε η απέλασή του. Την εξέλιξη αυτή είχε η συνάντηση δύο αδελφών από την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη και φέρνει στην επικαιρότητα «παράπλευρες απώλειες» της εφαρμογής του νόμου 3772/2009.

Ο 28χρονος Αστρίτ, που ζει και εργάζεται νόμιμα εδώ και 10 χρόνια στην Ελλάδα, φιλοξένησε στο σπίτι του στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης τον μικρότερο αδελφό του Φατμίρ, που είχε μπει παράνομα στην Ελλάδα. Λίγες ημέρες μετά τις γιορτές, ο Φατίρ πήγε στον σιδηροδρομικό σταθμό με σκοπό να ταξιδέψει στην Αθήνα και ο 28χρονος τον συνόδευσε για να τον αποχαιρετήσει. Πέντε λεπτά πριν την αναχώρηση του τρένου συνελήφθησαν από αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Σε βάρος του 28χρονου, που θεωρήθηκε δουλέμπορος βάσει του νέου νόμου για τη λαθρομετανάστευση, ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ενώ ο ανακριτής άφησε τα δύο αδέρφια ελεύθερα χωρίς περιοριστικούς όρους. Κι ενώ για τον Φατμίρ η απέλαση ήταν φυσιολογική συνέχεια, το τμήμα Δίωξης Αγ. Αθανασίου προχώρησε στη διαδικασία απέλασης και του 28χρονου, που κρατείται, στερώντας του παράλληλα τη δυνατότητα να εμφανιστεί στο δικαστήριο."


Κατά τα άλλα όπως λένε και αρκετοί της "υπεύθυνης αριστεράς" που ψάχνονται να βρουν ντε και καλά κάτι θετικό στη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για να δικαιολογήσουν τη δική τους στάση, η κυβέρνηση κινείται σε θετική κατεύθυνση με το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια!!! Και έχουν άδικο όλοι όσοι λένε ότι "η πολιτική που στήριξε το ΠΑΣΟΚ σαν αντιπολίτευση και εφαρμόζει σήμερα σαν κυβέρνηση για το μεταναστευτικό ζήτημα δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική της ΝΔ, δεν ξεφεύγει στο ελάχιστο από τη λογική και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου