ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Κείμενο της Κίνησης- Δώστε εισιτήρια στους Πρόσφυγες!

ΣΑΜΟΣ 18/11/2009



Το παιχνίδι στήθηκε προεκλογικά η χώρα δεν έχει λεφτά για όλα φταίνε οι μετανάστες . Κόβεται έτσι και το εισιτήριο για το φευγιό των προσφύγων απ’το νησί. Μένουν να περιμένουν μετά την κράτηση τους εξαθλιωμένοι στους δρόμους και τα χαλάσματα ώσπου να μαζέψουν 42 ευρώ για να φύγουν .
Τώρα ξέρουμε ποιος φταίει που δεν υπάρχουν δουλειές που η σύνταξη των γερόντων δεν φτάνει, που τα δημόσια έργα σέρνονται, που τα περίπτερα ανοίγονται τις νύχτες, που το Ξενία δεν παραχωρείται στο Δήμο και παραδίδεται στην βρωμιά και τη δυσωδία .Στην συνέχεια ;
Ασαφείς υποθέσεις για βιασμούς που δεν καταγράφηκαν ποτέ ,ούτε από την αστυνομία, ούτε στο νοσοκομείο και ο φόβος να εξαπλώνεται σαν την πανούκλα ,το παιχνίδι χοντραίνει ,το μυαλό μπερδεύεται .
Κανείς δεν πρόκειται ψύχραιμα να συγκρίνει τα ποσά που εξοικονομούνται με τις ρεμούλες της μεταναστευτικής πολιτικής των δήθεν προγραμμάτων της αρπαχτής .Κανείς δε θα σκεφτεί να ελέγξει τα ποσά που πέφτουν στο νησί για τους πρόσφυγες (κάτι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ)
Ας γνωρίζει, όμως, η Νομαρχία πως το παιχνίδι στήθηκε από την παλιά κυβέρνηση και μάλλον συνεχίζεται από την καινούργια , με την δική της συναίνεση ,εξυπηρετώντας βέβαια μόνο τις δικές τους επιλογές.
Ας προστατεύσει τους πρόσφυγες και μαζί με αυτούς την αξιοπρέπεια μας.
Ας μην δοκιμάζει καθημερινά τη νοημοσύνη μας και την ανθρωπιά μας.
Να σταματήσει άμεσα το κέντρο να είναι χώρος κράτησης και να γίνει χώρος φιλοξενίας.
Να παρέχονται στους πρόσφυγες όλα όσα τους αναλογούν βάσει των νόμων και των συμφωνιών , που έχει υπογράψει η χώρα και κυρίως αυτό που επιθυμούν οι περισσότεροι από αυτούς: το εισιτήριο τους.



ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου