ανοιχτή συνέλευση κάθε δευτέρα, 18.00
καρλόβασι- Ίριδα, βαθύ- στέκι (εκ περιτροπής)

email: samos.allhleggyh.stous.prosfyges@gmail.com


Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών: Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης

Δελτίο Τύπου

Όχι στα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης Η κυβέρνηση υιοθετεί την ατζέντα της Άκρας Δεξιάς


Με τις σημερινές ανακοινώσεις της για τη μεταναστευτική πολιτική, η κυβέρνηση υιοθετεί την ατζέντα της Άκρας Δεξιάς. Η πολύμηνη σπέκουλα πάνω στα πραγματικά προβλήματα του κέντρου της Αθήνας, έδωσε το αναγκαίο πάτημα στην κυβέρνηση για να πάρει ακραία αντιμεταναστευτικά μέτρα.

Η δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης (με τον ψευδεπίγραφο τίτλο των «κέντρων υποδοχής») αναβιώνει τις πιο μαύρες σελίδες της ευρωπαϊκής Ιστορίας. Ο εγκλεισμός χιλιάδων ανθρώπων σε στρατόπεδα-φυλακές, με μόνο ουσιαστικά κριτήριο την εθνική καταγωγή τους (αφού η παράνομη είσοδος στη χώρα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τέτοια ποινή), αποτελεί ένα ακόμα σημείο στη διολίσθηση της κοινωνίας σε ένα ιδιότυπο ολοκληρωτισμό. Καμία υποτιθέμενη πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την επαναδημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης.

Επιπλέον, οι καταγγελίες για μαζικές παραβιάσεις των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Λιβύη (δολοφονίες, κακοποιήσεις, βιασμοί), δείχνουν ότι οι λεγόμενες «συμφωνίες επανεισδοχής» της ΕΕ με τρίτες χώρες, δεν είναι παρά η ανάθεση σε αυταρχικά-αστυνομικά καθεστώτα της βίαιης καταστολής του μεταναστευτικού ρεύματος.
Για μία ακόμα φορά θα επαναλάβουμε ότι για τα κοινωνικά προβλήματα δεν φταίνε οι μετανάστες, αλλά η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής, και της γκετοποίησης. Στις κραυγές του μίσους, η δική μας απάντηση είναι η αλληλεγγύη.

Να μη γίνουν οι μετανάστες οι αποδιοπομπαίοι τράγοι της κρίσης.
Να αντιπαρατεθούμε με το ρατσισμό και το νεοφασισμό σε κάθε γειτονιά.
ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Αθήνα 11/6/09


Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου